9 Ağustos 2010 Pazartesi

Tavla Stratejileri

Tavla, oyunun seyri içerisinde stratejilerin birçok kez değişebildiği bir oyundur, bu nedenle tüm hevesli Tavla oyuncuları için esneklik bir zorunluluktur; bir strateji gerçekleştirilemiyorsa gerekli değişiklikleri yapmak başarılı bir Tavla oyuncusu olmanın vazgeçilmez koşulları arasındadır.
Sevdiğim ve oynamak zevk aldığım strateji Geri Oyun stratejisidir. Bu aynı zamanda en popüler stratejilerden biridir, çünkü oyunda muhtemelen çok geridesinizdir ve kazanma şansı elde etmek için rakibinizi vurmanız gerekir.
Geri Oyun oynamaya karar vermeden önce birkaç hususun belirlenmesi gerekir, bunların en önemlisi rakibinizin ev tahtasındaki kapılardır, eğer burada iki kapınız varsa, rakibiniz sizden hızlı hareket ettiği sürece güçlü bir konumdasınız demektir. İki kapı tutmanın ve ardından yüksek zar attığınız için bunları bozmanın bir karı yoktur, bu nedenle kendi ev tahtanıza taşımak için bir veya daha çok fazlalık pulunuzun bulunması önemlidir, böylece zamanı geldiğinde ve rakibinizi vurduğunuzda bunların oyuna girmesi zor olur.
Bütün bunlar çok kolay görünüyor, fakat gerçekte öyle değildir ve çok sayıda sorun ortaya çıkar, rakibiniz inanılmaz zarlar atabilir, sizin attığınız zarlar oyun planınıza uymayabilir (yani, çok hızlı hareket etmek zorunda kalabilirsiniz) ve elbette rakibiniz, sizinle aynı oyunu oynamaya karar vermediyse, katmerli mars olabilirsiniz.
İlk kez Geri Oyun oynamayı denerken, küçük bahisli veya sabit ödüllü oyunlarda denemek en iyisidir, çünkü bu karmaşık bir stratejidir ve Tavlanın sunduğu en zor stratejide iyi olabilmeniz için çalışmanız gerekir.
Son olarak, her şey kaybedilmiş gibi görünüyorsa ve rakibiniz kolayca kazanacaksa, sinirlerinize hakim olmalı ve planınızı yürütmelisiniz, planınızın başarısız olduğu zamanlar vardır, fakat ölmüş ve gömülmüş görünen bir oyunu kazanmanın getirdiği zevk de muhteşemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

statistics